Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
07.01.15: DTU har pr. 1. januar 2015 ansat Christine Nellemann som institutdirektør for DTU Fødevareinstituttet. Hun har de seneste godt tre måneder været konstitueret i stillingen. Den nye institutdirektør er uddannet humanbiolog, ph.d. fra Københavns Universitet og MBA fra DTU Business.
Læs mere
07.01.15: HKScan-koncernen arbejder på at forbedre sin operationelle effektivitet og vil bl.a. omstrukturere deres produktionskapacitet i Danmark, hvor koncernen har produktion i Vinderup og Skovsgaard. De planlagte tiltag vil skabe en mere effektiv produktionsplatform, der understøtter koncernens strategiske mål for lønsom vækst, hedder det i en pressemeddelelse.
19.12.14: Hedegaard Foods har købt den estiske levnedsmiddelvirksomhed HK Scan Estonias æg-aktiviteter, der er organiseret i datterselskabet OÜ Koks Munatootmine. Selskabet har en 30 procent markedsandel i Estland.
06.01.15: Der er stigende interesse for at dyrke og tilberede lokale, sunde og bæredygtige råvarer, og den tendens vil fire Limfjordskommuner gerne søsætte. Med støtte fra Nordea-fonden på 5,5 mio. kr. etablerer de derfor fire maritime kolonihaver i Limfjorden, som skal give privatpersoner mulighed for at dyrke tang, blåmuslinger og andre skaldyr til eget forbrug.
06.01.15: Står det til Coop, så står dansk økologi over for sin største stigning nogensinde. Dagligvarekoncernen sætter således nu som mål, at det nuværende salg fordobles fra knap fem mia. kr. til 10 mia. kr. over de kommende fem år. Og for at nå målet sætter man i samme periode priserne ned med en milliard kroner.
06.01.15: Det røde Ø-mærke fylder 25 år i år. Og fødselaren har haft stor succes i sine første leveår, men skal ikke have lov til at hvile på laurbærrene. Således mener brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer at den økologiske eksport skal femdobles.
06.01.15: For 25 år siden kom de første Ø-mærkede varer på hylderne. Siden da har danskerne købt mere og mere økologi - så meget at vi i dag er verdensmestre. Danskernes køb af økologiske varer har blandt andet været med til at spare den danske natur for mere end tre millioner kilo giftstoffer og skåne ca. 4.300 milliarder liter grundvand for rester af sprøjtegifte. Det kan danskerne være stolte af, siger økologernes formand.
02.01.15: Mens julemiddagen følger faste traditioner, er nytårsmiddagen ifølge en stor undersøgelse foretaget af Dansk Supermarked på Bilka.dk mere omskiftelig, og det gik især ud over nytårstorsken. De fleste danskere havde - i hvert fald på forhånd - således ikke tænkt sig at servere den traditionelle fisk på årets sidste dag.